reklama

Kokosové ježe

Pridal/a Martuška 123 dňa 08. 12. 2019 - 12:42 - Recepty Martuška 123
Kokosové ježe, Recepty na koláče, Martuška 123

Martuška 123 | Kokosové ježe


reklama

Karamelové cesto máčané v kakaovej poleve a obaľované v kokose už patrí k Vianociam.

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
250 gramov práškový cukor
100 gramov kryštálový cukor
300 gramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
50 gramov mleté vlašské orechy
Poleva:
400 gramov práškový cukor
50 gramov kakao
20 polievkové lyžice mlieko
1 kus Hera
Na obalenie:
  kokos
Postup

Cesto: Kryštálový cukor upražím do hneda a zalejem s 2 dcl vody. Žĺtky vymiešam s práškovým cukrom a pomaly pridávam rozpustený cukor. Postupne pridám múku, prášok do pečiva a orechy.
Do hmoty pridám sneh z bielkov. Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a upečiem na 180 stupňov.

Poleva: Nad parou rozpustím ingrediencie. Upečený korpus pokrájam na obdĺžniky. Rezy máčam v poleve a obaľujem v kokosovej múčke. 

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4.8 (4 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Tento zakusok som vcera upiekla. Slabinou tohto zakusku su velmi slabe instrukcie. Pre neskusenu pekarku by to bola mozno aj katastrofa.

1. kto este nerobil karamel, si musi najst na internete instrukcie.

2. ako maju vyzerat zltky s vymiesanym cukrom?

3. Karamel s vodou sa pridava vychladeny alebo este teply?

4. aka dlho sa pecie? Ja som piekla na 160 stupnov, lebo v konecnom dosledku mi zakusok pride ako piskota a 180 stupnov v mojej rure by vyprodukovalo tvrdy pecen. 180 stupnov v akej rure?

5. poleva - aku ma mat konzistenciu? Ja som dala iba 15 polievkovych lyzic, zdalo sa mi to uz aj tak dost riedke. 

6. Ma zakusok vpit to polevu?

Chutovo je dobry a je aj jemny. 

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama