reklama

Linecké pečivo s mandľami a špaldovou celozrnou múkou

Pridal/a Kamila dňa 30. 11. 2019 - 13:49 - Recepty Kamila
Linecké pečivo s mandľami a špaldovou celozrnou múkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila

reklama

Moje dve dcéry z histaminovou intoleranciou sa ich nevedia dojesť. Pre nich plním čučoriedkovým džemom. Úsmev

Ingrediencie
320 gramov špaldová múka celozrnná
120 gramov mleté mandle
120 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
1 kus vanilkový cukor
2 kusy žĺtok
Postup

Maslo necháme zmäknúť. V robote hnetacími metličkami zmiešame suché ingrediencie, pridáme po častiach maslo a žltka, ešte chvíľu miešame. Na záver už len chvíľu ručne spojíme. Môžete všetko miesiť ručne. Dáme na hodinu do chladničky.

Po častiach odoberáme z cesta a vaľkáme na hrúbku cca 3 mm, treba poriadne podsypovať múkou z oboch strán. Vykrajujeme kolieska, polovicu s otvormi ...

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 8 -10 minút, alebo podľa skúsenosti so vojou rúrou. Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatavý nádych. 

Vychladnuté spájame džemom.Hambím sa

Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Priemer 4 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama