reklama

Ako položiť tortu na drevený podnos?


reklama

Dobrý deň, potrebujem radu. Budem prvý krát robiť svadobnú poschodovú tortu. Má byť položená na drevenom podnose/podložke. Neviem presne, ako to urobiť. Väčšinou torty ukladám na kartónovú podložku, kde vrchná časť je hladná lesklá a nenapije plnku, dá sa z nej po dokončení torty pekne utrieť plnka. No na tú drevenú podložku to asi nemôžem len tak položiť :-/ Dáva sa pod to niečo? Zas ale nechcem, aby sa to zošmyklo z toho dreveného kruhu. Ako to robíte vy?

Taktiež by som sa chcela opýtať na presun torty, ako je najlepšie takú väčšiu tortu preniesť. Ďakujem moc za rady. 


reklama


reklama

Boyle, Pi, 29. 11. 2019 - 10:57

Kartónovú podložku vždy prilepím o podnos obojstrannou lepiacou páskou. I keď poprosím, aby podnos nečistili, že si ho ocistím sama (rozpúšťadlo, potom lieh, nakoniec voda), obdarovaný (tortičky nerobím na predaj) mi prinesie podnos vyčistený a samozrejme, pekne doškriabaný. Podnos používam antikorový, u veľkej torty vnukovi na stužkovú  dosku.Ale ak si dajú vlasný podnos, tak ich upozornite na riziko zošmyknutia torty,  ak nebude podložka prilepená o podnos.

Boyle, So, 30. 11. 2019 - 00:41

Keď som robila poschodovú tortu, v doske a podložke som vyvŕtala otvory tak, aby do nich zasahovali drevené výstuhy torty, alebo som ju zložila až na mieste.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama