reklama

Makovo-smotanový zákusok s malinami a bez múky

Pridal/a Kamila dňa 26. 11. 2019 - 15:34 - Recepty Kamila
Makovo-smotanový zákusok s malinami a bez múky, Recepty na zákusky, Kamila

reklama

Jednoduchý svieži zákusok nielen pri milovníkov maku. Hambím sa

Ingrediencie
Korpus:
7 kusy vajce
7 polievkové lyžice trstinový cukor
1 kus vanilkový cukor
140 gramov mletý mak
1⁄2 balík prášok do pečiva
Malinová náplň:
500 gramov mrazené maliny
2 polievkové lyžice trstinový cukor
1 balík Zlatý klas
Smotanová náplň:
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov mascarpone
500 gramov jemný tvaroh
2 kusy vanilkový cukor
Postup

Korpus:

Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva.  Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme  žltka. Zľahka ručne primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 185°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Malinová náplň:

Maliny podlejeme trochou vody (cca 150 ml) a dáme variť do rozmrazenia, alebo horúca. Osladíme podľa chuti a zahustíme škrobom rozmiešaným v troche vody (cca 150ml) . Horúce rozotrieme na vychladený korpus. (Ak chcete hrubšiu ovocnú vrstvu, spravte ju z  dvoch balíkov mrazených malín) Necháme vychladnúť a potom dáme ešte aspoň na hodinu schladiť do chladničky.

Smotanová náplň:

Mascarpone vyšľaháme so šľahačkovou smotanou a vanilkovým cukrom do tuhého krému, pozor na prešľahanie, môžete pridať 1PL práškového cukru, ak chcete sladšie a už len na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh. Smotanovú náplň rozotrieme na dôkladne vychladenú malinovú náplň. Nanášame ju opatrne po častiach rovnomerne po celej ploche až potom rozotrieme.

Dáme  stuhnúť do chladničky.  Vrch môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou.

Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Priemer 4.5 (12 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama