reklama

Karamelový cheesecake

Pridal/a Jaja1998 dňa 10. 11. 2019 - 03:38 - Recepty Jaja1998
Karamelový cheesecake, Recepty na torty, Jaja1998

reklama

Lahodný syrový dezert s čokoládou a karamelovou chuťou.

Ingrediencie
Korpus:
175 gramov maslové sušienky
70 gramov maslo
Plnka:
500 gramov mascarpone
200 gramov kyslá smotana
100 gramov čokoláda biela Milka
2 polievkové lyžice hladká múka
1 polievková lyžica kryštálový cukor
1 čajová lyžička vanilkový cukor
2 kusy vajce
Poleva:
1⁄2 plechovka Salko karamelové
Postup

1. Predhrejeme si rúru na 180°C. Rozdrvíme alebo rozmixujeme maslové sušienky na prášok, zalejeme ich rozpusteným maslom a premiešame. Vznikne sypká zmes podobná mrveničke na koláč.

2. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a pripravenú zmes na jej dno silno utlačíme. Snažíme sa vytvoriť čo najrovnejší povrch. Dáme na pol hodiny do chladničky a potom v predhriatej rúre pečieme 10 minút.

3. Nad parou si rozpustíme bielu čokoládu.

4. Vo veľkej mise ručne zmiešame mascarpone a pochúťkovú smotanu, postupne pridávame hladkú múku, cukor aj vanilkový cukor. Nakoniec po jednom primiešame vajcia a rozpustenú bielu čokoládu.

5. Zmes necháme 10-15 minút odpočívať pri izbovej teplote. Počas tejto doby párkrát rázne buchneme s misou o podložku, aby sa z cesta uvolnili bublinky.

6. Rúru stiahneme na 140°C. Krémové cesto vylejeme na predpečený korpus, uhladíme a dáme piecť na prostrednú mriežku. Na dno rúry položíme pekáč s horúcou vodou - tak zabezpečíme vlhkosť v rúre a koláč nepopraská.

Pečieme 40 - 50 minút, ale prvých 20 minút rúru určite neotvárame, aby sa cheesecake v prostriedku neprepadol. Koláč je upečený, keď keď buchneme o okraj formy lyžicou a prostriedok sa trasie podobne ako želatína.

7. Vypneme rúru a koláč necháme 1 hodinu chladiť vo vnútri pri otvorených dvierkach.

8. Potom vyberieme a necháme chladiť ďalšie 2 hodiny na izbovú teplotu.

9. Nakoniec chladíme v chladničke minimálne 5 hodín, najlepšie však cez celú noc.

10. Pred podávaním potrieme polovicou konzervy karamelového Salka.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama