reklama

Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom

Pridal/a babina 555 dňa 06. 11. 2019 - 19:57 - Recepty babina 555
Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom, Recepty na torty, babina 555

reklama

Veľmi svieža torta s jahodami a jahodovým pyré a obľúbeným pribináčikovým krémom

Ingrediencie
Cesto:
8 kusy vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice hladká múka
Pribináčkový krém:
250 gramov mäkký tvaroh
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
250 millilitrov kyslá smotana
3 polievkové lyžice práškový cukor
2 kusy vanilkový cukor
1 kus Créme Olé puding vanilkový
Mascarpone krém:
250 gramov mascarpone
250 gramov mäkký tvaroh
1 kus vanilkový cukor
2 polievkové lyžice práškový cukor
Jahodové pyré:
300 millilitrov jahody
2 polievkové lyžice Gustin
80 gramov maslo
Dokončenie:
1 kus jahodový džem
1 kus jahodový kompót
750 gramov jahody
1 kus cukrárenské želé červené extra silné
  jahodová šťava
  voda
Postup

Forma priemer 26 cm

Postup na prípravu cesta:

Bielky vyšlaháme s kryštálovým cukrom do tuha, po jednom zašlaháme žĺtka a nakoniec už len vareškou múku. Pečieme pri teplote 150 stupňov asi 1 hodinu. Po vychladnutí – najlepšie do druhého dňa - rozkrojíme na 4 časti.

Postup na prípravu krému pribináčkového:

Vyšlaháme šlahačku s Creme olé a postupne pridávame cukor, kyslú smotanu a mäkký tvaroh

Postup na prípravu krému mascarpone:

Zmiešame spolu všetky ingrediencie

Postup na jahodové pyré:

300 ml popučených jahôd uvaríme s 2 lyžicami gustinu a pridáme 80 g masla. Necháme chvíľu ochladnúť.

Skladanie torty:

Spodnú časť korpusu pokropíme šťavou zo zaváraných jahôd, potrieme jahodovým džemom, potrieme polovicou pribináčkového krému a poukladáme zavárané i čerstvé jahody.

Prikryjeme druhým plátom, ktorý tiež pokvapkáme šťavou z kompótu a potrieme polovicou jahodového pyré. Naň navrstvíme mascarpone krém (časť krému si odložíme na potretie bokov a vrchu torty) a zasa poukladáme zavárané i čerstvé jahody.

Priložíme tretím plátom, ktorý zasa pokropíme šťavou z kompótu. Navrstvíme druhú časť jahodového pyré a potrieme pribináčkovým krémom. Poukladáme zavárané i čerstvé jahody. Priložíme štvrtý plát.

Nakoniec potrieme boky a vrch torty zvyšným mascarpone krémom a necháme do druhého dňa stuhnúť.

Na druhý deň poukladáme na vrch torty nakrájané čerstvé jahody, ktoré zalejeme červeným cukrárenským želé, ktorý pripravíme podľa návodu na obale. Pre lepšiu chuť môžeme použiť zvyšok kompótovej jahodovej šťavy a dochutiť trochou citrónovej šťavy.

Na ozdobenie torty môžeme použiť čerstvú, prípadne práškovú šlahačku a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Doplňujúce obrázky
Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom, Recepty na torty, babina 555, 1
Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom, Recepty na torty, babina 555, 2
Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom, Recepty na torty, babina 555, 3
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Priemer 5 (4 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama