Veľmi svieža torta s jahodami a jahodovým pyré a obľúbeným pribináčikovým krémom
Cesto: | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | hladká múka |
Pribináčkový krém: | ||
250 | gramov | mäkký tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
1 | kus | Créme Olé puding vanilkový |
Mascarpone krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | mäkký tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Jahodové pyré: | ||
300 | millilitrov | jahody |
2 | polievkové lyžice | Gustin |
80 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
1 | kus | jahodový džem |
1 | kus | jahodový kompót |
750 | gramov | jahody |
1 | kus | cukrárenské želé červené extra silné |
jahodová šťava | ||
voda |
Forma priemer 26 cm
Postup na prípravu cesta:
Bielky vyšlaháme s kryštálovým cukrom do tuha, po jednom zašlaháme žĺtka a nakoniec už len vareškou múku. Pečieme pri teplote 150 stupňov asi 1 hodinu. Po vychladnutí – najlepšie do druhého dňa - rozkrojíme na 4 časti.
Postup na prípravu krému pribináčkového:
Vyšlaháme šlahačku s Creme olé a postupne pridávame cukor, kyslú smotanu a mäkký tvaroh
Postup na prípravu krému mascarpone:
Zmiešame spolu všetky ingrediencie
Postup na jahodové pyré:
300 ml popučených jahôd uvaríme s 2 lyžicami gustinu a pridáme 80 g masla. Necháme chvíľu ochladnúť.
Skladanie torty:
Spodnú časť korpusu pokropíme šťavou zo zaváraných jahôd, potrieme jahodovým džemom, potrieme polovicou pribináčkového krému a poukladáme zavárané i čerstvé jahody.
Prikryjeme druhým plátom, ktorý tiež pokvapkáme šťavou z kompótu a potrieme polovicou jahodového pyré. Naň navrstvíme mascarpone krém (časť krému si odložíme na potretie bokov a vrchu torty) a zasa poukladáme zavárané i čerstvé jahody.
Priložíme tretím plátom, ktorý zasa pokropíme šťavou z kompótu. Navrstvíme druhú časť jahodového pyré a potrieme pribináčkovým krémom. Poukladáme zavárané i čerstvé jahody. Priložíme štvrtý plát.
Nakoniec potrieme boky a vrch torty zvyšným mascarpone krémom a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Na druhý deň poukladáme na vrch torty nakrájané čerstvé jahody, ktoré zalejeme červeným cukrárenským želé, ktorý pripravíme podľa návodu na obale. Pre lepšiu chuť môžeme použiť zvyšok kompótovej jahodovej šťavy a dochutiť trochou citrónovej šťavy.
Na ozdobenie torty môžeme použiť čerstvú, prípadne práškovú šlahačku a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Krásna tortička a určite bol aj chutná