reklama

Maslové venčeky

Pridal/a Michaela Vrbjarová dňa 05. 11. 2019 - 22:29 - Recepty Michaela Vrbjarová
Maslové venčeky, Recepty na zákusky, Michaela Vrbjarová

reklama

Chutné maslové venčeky s lahodným krémom.

Ingrediencie
Venčeky:
250 millilitrov voda
4 kusy vajce
  štipka soľ
150 gramov polohrubá múka
50 gramov maslo
Krém:
500 millilitrov mlieko
1 kus Zlatý klas
1 kus vanilkový puding Dr.Oetker
100 gramov kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
150 gramov maslo
  štipka práškový cukor
  kvapka rum
Postup

Najprv papierom vystlieme plech na pečenie. Na papier si predkreslíme kruhy, aby sme dodržali tvar venčekov.

Do hrnca dáme zohriať vodu so soľou a pridáme maslo, ale voda by nemala vrieť, postupne pridáme múku. Cesto stále miešame aby nevznikli hrčky. Po 3-5 minutách, keď už cesto drží pokope, prestaneme a necháme cesto poriadne vychladnúť. Do vychladnúteho cesta pridávame postupne vajíčka a mixujeme na najnižšom stupni. Takto lesklé cesto dáme do tvarovacieho vrecka a cesto vytláčame podľa predkreslených kruhov. Pred tým ako dáme venčeky do rúry, predhrejeme si ju na 200 stupňov, musí byť naozaj poriadne rozohriata.

Venčeky pečieme asi 15-20 min (podľa rúry) a rúru nastavíme na 170 stupňov. Teplé venčeky prekrojíme na polovicu ostrým, najlepšie tenkým nožom.

Uvaríme si puding a zlatý klas, do ktorého primiešame vanilkový a kryštálový cukor. Keď krém vychladne pridáme maslo a rum. Potom si opäť naplníme vrecko s krémom a plníme spodnú polovicu venčekov. 

Doplňujúce obrázky
Maslové venčeky, Recepty na zákusky, Michaela Vrbjarová, 1
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
55 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama