reklama

Laskonky s kávovým krémom

Pridal/a evicka dňa 05. 11. 2019 - 11:28 - Recepty evicka

reklama

Laskonky ktoré sa rozplývajú na jazyku s fantastickým kávovým krémom.

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy bielok
300 gramov kryštálový cukor
100 gramov práškový cukor
150 gramov mleté orechy
Krém:
200 gramov práškový cukor
50 millilitrov káva
50 millilitrov mlieko
20 gramov hladká múka
250 gramov maslo
Postup

Bielky a kryštálový cukor šľaháme nad parou 15 minút. Potom odstavíme z pary a chvíľku necháme vychladnúť. Do vlažnej hmoty vsypeme ešte práškový cukor a mleté orechy.

Na plech vyložený mastným papierom alebo fóliou na pečenie položíme plastovú formu na laskonky. Orechové cesto pomocou lyžice natrieme do otvorov firmy a nakoniec stierkou vrch formy zarovnáme. Formu zľavy nadvihneme tak aby sa laskonky pomaly odlepovali z formy. Tak urobíme ďalšie laskonky až máme celý plech.

Laskonky vložíme do rúry na 130 st.C a pečieme 15 minút...potom teplotu znížime na 80 st.C a laskonky dopečieme pri pootvorených dvierkach na rúre ešte asi 20 minút. Keď sa dajú laskonky zobrať z plechu a sú na dolnej strane suché sú už hotové.

Po vychladnutí nastriekame krém na jednu laskonku a druhou ju spojíme. Necháme pri izbovej teplote asi 1-2 hodiny zmäknúť. Potom ich uložíme do plastovej dózy a dáme do chladničky prípadne zamrazíme a máme vždy pre návštevu ku kávičke.

Krém : z uvedeného množstva práškového cukru odoberieme 4 polievkové lyžice a dáme skaramelizovať pričom mierne otáčame kastrólikom ale vareškou nemiešame ! Keď je karamel hotový vlejeme do neho teplú prevarenú kávu a mlieko v ktorom sme rozmiešali múku. Uvaríme hustý krém a dáme vychladnúť. Potom vyšľaháme maslo so zvyšným práškovým cukrom a po lyžiciach pridávame kávový puding. Maslo aj puding musia mať rovnakú teplotu inak sa krém zrazí.

Doplňujúce obrázky
Laskonky s kávovým krémom, Recepty na drobné pečivo, evicka, 1
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama