Taká jednoduchá chutná rýchlovka s tvarohom aj jablkami
Cesto: | ||
200 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | Palmarin |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Tvarohová náplň: | ||
500 | gramov | tvaroh jemný |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | vanilkový puding |
trocha | citrónová kôra | |
Jablková náplň: | ||
8 | kusy | jablká |
1 | balík | škoricový cukor |
Všetky suroviny na cesto spolu dobre zmiesime na nelepkavú, tuhšiu hmotu a dáme do sáčku do chladničky odpočívať na pol hodinu.Potom ho vyberieme a rozdelíme na 2/3 a 1/3.Jednu tretinu hneď zase zabalíme a dáme nazad do chladničky.(Ja dávam do mraziaku, hoci sa to vraj nemá ale potom sa mi lepšie strúha)
Dve tretiny cesta čo nám ostali rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske alebo si to rozvaľkajte rovno na papieri na pečenie a potom rovno s papierom to preložíte na plech.Je to tak jednoduchšie.Ak sa kdekoľvek roztrhne cesto, kľudne spojte, nadpojte a teplými prstami utlačte, ono sa to spojí.
Pripravíme si tvarohovú plnku - všetko spolu zmiešame a vylejeme na cesto.
Jablká ošúpeme a nastrúhame na tvarohovú plnku, posypeme škoricovým cukrom alebo ak nemáme, vanilkovým cukrom a škoricou.
Vyberieme 1/3 cesta z chladničky a nastrúhame na jablká.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo-orechová bublanina
Martuška 123 | Makovo-orechová bublanina
Makovo-orechová bublanina
Výborne ochutená bublanina bez múky, s makom, orechmi, zaváranými višňami a slivkami.
Kokosové laskonky
LiViera, Kokosové laskonky
Kokosové laskonky
Recept na kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom. Tento zákusok si môžu dopriať aj ľudia, ktorí nemôžu lepok alebo orechy.