reklama

Koláč s jablkami a pudingom

Pridal/a aramana dňa 13. 09. 2019 - 16:27 - Recepty aramana
Koláč s jablkami a pudingom, Recepty na koláče, aramana

reklama

Šťavnatý koláč s jablkami a pudingom.

Ingrediencie
Cesto:
5 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov hladká múka
1 deciliter olej
1 balík vanilkový cukor
1 balík citrónová kôra
1 čajová lyžička prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakao
Jablkový plnka:
3 polievkové lyžice mlieko
7 kusy jablko
1 balík škoricový cukor
Puding:
1 liter mlieko
60 gramov Zlatý klas
2 balíky vanilkový cukor
80 gramov cukor
Poleva:
200 gramov čokoláda na varenie
200 gramov kyslá smotana
Postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, zašľaháme vanilkový cukor, olej.Metličkou primiešame múku vopred zmiešanú s práškom do pečiva a kôrou z citróna.Na plech dáme papier na pečenie alebo ho vymastíme a vysypeme múkou, ako je kto zvyknutý.

2/3 cesta nalejeme na plech, na to poukladáme jablká očistené a nakrájané na malé kocky, posypeme škoricovým cukrom.

Na jablká nalejeme puding.Ten si uvaríme z mlieka (3 lyžice si odložíme na kakaové cesto), vanilkového cukru a cukru.Za občasného miešania necháme trošku chladnúť.

Do 1/3 cesta dáme kakao a mlieko a zmiešame.Zmes vylejeme opatrne na puding.(Tie 3 lyžice mlieka vezmite z toho litra, čo sa varí puding, nemusíte otvárať nové, v tom pudingu chýbať nebude.)

Pečieme na 170 stupňov 45-50 minút.

Koláč necháme dobre vychladiť, aby puding úplne stuhol.Najlepšie je nechať vychladiť cez noc alebo aspoň pár hodín kvôli pudingu.Ak ste nedočkaví a chcete koláč jesť hneď po dopečení, spravte si puding hustejší, dajte 70gramov zlatého klasu.

Na dobre vychladený koláč dáme polevu.Čokoládu roztopíme a pridáme do nej kyslú smotanu.Dobre zmiešame a nalejeme na koláč.Necháme stuhnúť.

Dobrú chuť.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama