reklama

Mandľovo - čerešňové galetky

Pridal/a Kamila dňa 14. 06. 2019 - 09:06 - Recepty Kamila
Mandľovo - čerešňové galetky, Recepty na koláče, Kamila

reklama

Výborné letné koláčiky, tradične som robila s  špaldovou celozrnou múkou. Hambím sa

Ingrediencie
Cesto:
160 gramov špaldová múka celozrnná
60 gramov mleté mandle
40 gramov práškový cukor
100 gramov maslo
1 kus žĺtok
2 polievkové lyžice voda
Náplň:
500 gramov čerešne
1 polievková lyžica kukuričný škrob
Postup

1. Maslo necháme zmäknúť, v lete je to raz dva. Zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto, môžeme si pomôcť robotom a hnetacími metličkami. Cesto dáme apsoň na hodinku do chladničky.

2. Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a v mieske zmiešame so škrobom.

2. Vychladené cesto rozdelíme na 3 - 4 časti, prípadne môžeme spraviť jeden väčší koláč. Každú časť vyvaľkáme orientačne do kruhu, ja som svoje trochu zarovnala okolo taniera. BozkávamVaľkala som na posypanej podložke cez papier na pečenie, pekne sa potom vyvaľkané cesto prekladalo na plech. 

3. Na cestu rovnomerne rozložíme ovocie, tak aby okraj cesta ostal voľný cca 3 cm.  Okraje cesta prehneme dovnútra cez ovocie. Moje špadové cesto sa trošku lámalo. Okraje môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať mandľovými lupienkami.

4. Koláčiky, alebo jeden veľký pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s svojou rúrou.  Treba kontrolovať, okraje cesta by mali chytať zlatisté sfarbenie.

Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama