reklama

Písecký koláč

Pridal/a Maxellka10 dňa 04. 03. 2019 - 11:05 - Recepty Maxellka10
Písecký koláč, Recepty na koláče, Maxellka10

reklama

Výborný koláč na spôsob píseckej torty.

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice polohrubá múka
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
1⁄2 balík prášok do pečiva
Náplň:
750 millilitrov smotana na šľahanie
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 balíky prášková želatína
3 balíky vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kakao
  šťava z jedného citróna
  lekvár
Postup

Cesto:

Upečieme si piškótu zo 4 vajec na akú sme zvyknutí, ak máme väčši plech tak z piatich.

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, bielka vyšľaháme a do vyšľahaných bielok pomaly metličkou zapracujeme  vyšľahané žĺtka s múkou s práškom do pečiva.Upečieme na plechu vymastenom a vysypanom múkou.

Náplň:
Do troch hrnčekov rozdelíme rovnako želatínu (cca. 2ČL), zalejeme 1,5 dl studenej vody a necháme aj 1 hodinu napučať. Po napučaní začneme pripravovať šľahačky.
1. Jeden hrnček postavíme do rajničky z teplou vodou a necháme želatínu rozpustiť najviac na teplotu akú znesieme rukou, a potom necháme čiastočne vychladiť aby zostala letná. Potom vyšľaháme 1 šľahačku s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom, pridáme letnú želatínu, a nakoniec malý pohár pikantného lekváru. Vylejeme na upečené cesto potreté lekvárom. Dáme stuhnúť do chladničky cca. 1/2 hodiny.
2. Celý postup zopakujeme ako pri bode 1. ale miesto lekváru dáme 2 PL kakaa.
3. Znova zopakujeme predchádzajúci postup ale pridáme citrónovú šťavu.
Po riadnom stuhnutí koláč pokrájame na kocky.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama