reklama

Brownie korpus


reklama

Prosím vás robí nikto brownie korpus? Už dva krát som robila vôbec nebol vysoký a úplne sa mi rozpadaval. Prekrojit to bol boj. Rozmýšľala som aj že by som upiekla každé poschodie zvlášť len ten recept už naozaj neviem odhadnúť

reklama


reklama

Brownies korpus nie je nikdy vysoký. Mne sa tiež rozpadával a tak som si upravila postup.Roztopím 170 g masla a do horúceho nalámem 170 g 70% čokolády(čokoláda sa rozpustí a zároveň mi schladí maslo na primeranú teplotu). Medzitým si vyšľahám 2 vajíčka so 180 g trstinového cukru a 1 vanilkový cukor do peny. Vmiešam rozpustenú vychladnutú čokoládu  a 40g kakaa zmiešaného s  90g hladkej múky.  Takto sa mi korpus nedrobí.

Veľkosť si len musíš prispôsobiť veľkosti formy a zväčšiť dávku podľa potreby

 

Ešte by som sa chcela opýtať toto množstvo je na jednen plat alebo dajme tomu keď ho strojnasobim tak bude z neho korpus ktorý budem môcť peekrojit na tri vrstvy? Ďakujem

Vo forme 20 cm by sa mal dať   raz prekrojiť, treba vyskúšať, lebo ja robím brownies ako minitortičky a nie vo veľkej forme, tak som si nie istá. Najdôležitejšie je ale, že vajíčka treba vyšľahať, lebo vo väčšine receptov sa iba zamiešajú do zmesi roztopenej čokolády s maslom a vtedy sa mi rozpadávali, odkedy vajíčka šľahám s cukrom, vždy sa podarí.

 

Dobrý deň, a korpus ked dáte do chladničky nestrvrdne uplne ked je tam čokoláda? lebo brownie mi to robí preto ho zjeme hned alebo necham vonku, lebo v chladničke mi ostane tvrdý ako čokoláda a preto chcem skúsiť brownie korpus ale bojím sa toho 

Brownies je nízky koláčik preto by som ja radšej piekla každé poschodie zvlášť a asi si ho pridlho piekla, preto sa rozpadával. Mal by byť stále trochu "mokrý" aj po upečení.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama