reklama

Kokosové laskonky

Pridal/a katarinalucanova dňa 31. 12. 2018 - 19:49 - Recepty katarinalucanova
Kokosové laskonky, Recepty na zákusky, katarinalucanova

katarinalucanova | Kokosové laskonky


reklama

Kokosové laskonky s karamelovým krémom.

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy bielok
330 gramov kryštálový cukor
100 gramov práškový cukor
170 gramov kokos
Plnka:
500 gramov maslo
1 plechovka Salko karamelové
Postup

Cesto: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do tuhej peny (cca15 minút). Sneh necháme vychladiť. Do snehu zľahka vmiešame kokos s práškovým cukrom.

Pečenie: Na plech vystlaný papierom na pečenie položíme šablónu na laskonky. Lyžicou do otvorov na šablóne dáme po troche cesto a stierkou zarovnáme do hladka. Šablónu odstránime, postup opakujeme.

Pečieme 15 minút pri 130°C, potom teplotu stiahneme na 80°C a pootvoríme dvierka. Sušíme cca 30 minút. Dobre upečené laskonky sa pekne odlepia od papiera na pečenie.  

Plnka: Maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.                                          

Dokončenie: Laskonky naplníme krémom pomocou zdobiacej špičky.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4.5 (2 hlasov)

reklama


reklama

Prosím o radu. Robila som laskonky prvý krát. Všetko bolo ok. Len neskôr už keď boli zlepené, sa strašne lámali. Veľmi krehké. Čo je dobre lebo sa v ústach rozplyvali, len nie dobre za to, že sa nedali ani chytiť a preniesť a ostať pekne. Stáva sa mi to iste aj pri parížskych rozkoch. Vnútro je akoby prázdne/duté. Neviete prečo? 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama