Veľmi jednoduchá rýchlovka, ale aká dobrá bola.
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Čokoládová náplň: | ||
250 | gramov | macsarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | čokoláda 70% |
Smotanová náplň: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | med |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | černice |
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom na sneh, po jednom krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom. Ja som použila bezlepkovú múku.
Pečieme vo forme (moja mala 24 cm) vystlanej papierom na pečenie s vymastenými bokmi, ja aj tam dávam pásy papiera, pri teplote cca 180°°C cca 40 minút. Alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení necháme vychladnúť.
Čokoládová náplň:
Ganache: 100ml smotany zohrejeme tesne pod bod varu, zalejeme ňou nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu schladiť pri izbovej teplote
Šľahačku vyšľaháme s mascarpone a 1PL medu, ak je čokoláda pri veľmi tmavá, do tuhého krému, pozor na prešľahanie a už len ručne primiešame vychladené ganache. Časť ganache si môžeme nechať na dekorovanie torty.
Na vychladený korpus, rozotrieme tenšiu vrstvu krému, rozložíme umyté ovocie, prekryjeme zvyšným krémom a dáme schladiť do chladničky.
Smotanová náplň:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s medom a zľahka primiešame tvaroh. Rozotrieme na čokoládovú náplň (ja som z náplne ubrala dcére na pohár, bo je histamínová a nemôže čokoládu, kakao, preto mám smotanovú náplň nižšiu)
Dáme schladiť na pár hodín do chladničku. Vrch môžeme ozdobiť ovocím, ganache...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové Maryša rezy
LiViera | Maryša rezy
Orechové Maryša rezy
Fantastický orechový koláč so žĺtkovým korpusom a orechovým snehom na vrchu je doplnený o svieži marhuľový džem.
Kokosky
LiViera | Kokosky
Kokosky
Podrobný recept s návodom ako na obľúbené kokosové koláčiky - linecké kolieska natreté džemom s chutným krémom, kokosovou pusinkou namočené v čokoláde.