reklama

Mandľová roláda bez múky

Pridal/a Kamila dňa 09. 04. 2018 - 15:52 - Recepty Kamila
Mandľová roláda bez múky, Recepty na zákusky, Kamila

Kamila


reklama

Výborná roláda z mletých mandlí so žltkovo smotanovým krémom a minimom kokosového cukru.

Ingrediencie
Korpus:
7 kusy vajce
4 polievkové lyžice kokosový cukor
150 gramov mleté mandle
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Náplň:
250 gramov mascarpone
250 millilitrov šľahačková smotana
2 kusy žĺtok
1 polievková lyžica kokosový cukor
Postup

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, krátko po jednom zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s práškom do pečiva (sodou bikarbonou). Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri teplote cca 190°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a s tým istým papierom korpus opatrne zrolujeme. Ak sa vám podaria suchšie okraje korpusu, tie pred rolovaním orežeme.

Náplň:

Žltka s 100ml smotany a kokosovým cukrom, uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli na riedšiu kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vyšľaháme mascarpone spolu so šľahačkou  (zvyšných 150ml), na hustý krém, pozor však na prešľahanie a môžete pridať trošku vanilky.  A už len ručne zľahka primiešame vychladnú žltkovú kašu.

Vychladený korpus rozbalíme, naplníme, zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou ..., ak môžete a máte radi 

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama