reklama

Torta čokoláda, mascarpone, maliny

Pridal/a babina 555 dňa 02. 04. 2018 - 13:24 - Recepty babina 555
Torta čokoláda, mascarpone, maliny, Recepty na torty, babina 555

reklama

Môžete si zostaviť chutnú tortičku.

Ingrediencie
Biele cesto:
4 kusy vajce
130 gramov polohrubá múka
100 gramov práškový cukor
1⁄2 balík prášok do pečiva
2x tmavé cesto:
4 kusy vajce
100 gramov polohrubá múka
100 gramov práškový cukor
1⁄2 balík prášok do pečiva
3 polievkové lyžice kakao
Parížsky krém:
25 dekagramov maslo
25 dekagramov cukor
250 millilitrov smotana na šľahanie
25 dekagramov čokoláda 52%
Mascarpone krém:
2 kusy smotana na šľahanie
1 1⁄2 Créme Olé puding vanilkový
1 balík vanilkový cukor
4 polievkové lyžice práškový cukor
250 gramov mascarpone
Malinový krém:
500 millilitrov maliny
40 gramov Zlatý klas
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
7 dekagramov maslo
Postup

Korpus:

Zvlášť vyšlahám žĺtka s cukrom, potom bielky zvlášť. Nakoniec do žĺtkovej zmesi pridávam múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Pokiaľ ide kakao tak aj kakao. Všetko spolu jemne zmiešam ručne vareškou a vylejem do formy. Pečiem cca 40-45 minút pri teplote 150 stupňov celzia. Cesto je vždy krásne rovné. /Môže sa piecť aj naraz pokiaľ chceme len biele alebo len tmavé cesto ale vtedy pečieme cca 60-70 minút/.

 

Parížsky krém:

Smotanu zohrejeme, nemala by sa variť a nalejeme na rozlámanú čokoládu. Rozpustíme a dáme schladiť na izbovú teplotu. Maslo izbovej teploty s cukrom vyšlaháme a postupne pridávame čokoládu so smotanou.

Mascarpone krém:

Šlahačky s pudingom za studena vyšlaháme, pridáme mascarpone a ešte jemne došlaháme.

Malinový krém:

Maliny uvaríme s maizenou a cukrom, ešte do horúceho pridáme maslo. Rozotrieme na tortu ešte teplé. 

Na poliatie torty –  rozvarený džem s vodou, malinovou šťavou a pod. 
Ešte budeme potrebovať – piškóty namáčané v káve, čerstvé, príp. mrazené maliny

Zostavenie  torty:
tmavé cesto (poliate rozvarom)
½ krém parížsky 
piškóty namočené v káve
½ krém parížsky 
svetlé cesto (poliate rozvarom)
krém malinový
½ krém mascarpone
posypať malinami 
½ krém mascarpone
tmavé cesto (poliate rozvarom)
zbytkom plnky potrieme boky a vrch torty.


Ak chceme tortu poťahovať, potrieme tortu ganážou a až potom obalíme.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama