reklama

Veterníková torta

Pridal/a Katka LB dňa 17. 08. 2017 - 09:20 - Recepty Katka LB
Veterníková torta, Recepty na torty, Katka LB

reklama

Nezvyčajná tortička :)

Ingrediencie
Spodný korpus:
300 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
1 kus žĺtok
200 gramov maslo
Veterníčky:
50 millilitrov olej
150 millilitrov voda
  štipka soľ
125 gramov hladká múka
3 kusy vajce
Krém:
4 decilitre mlieko
125 gramov cukor
1⁄2 balík vanilkový cukor
1 balík Zlatý klas
2 kusy žĺtok
125 gramov maslo
Ovocná náplň:
1 deciliter voda
2 polievkové lyžice jahodový sirup
2 polievkové lyžice cukor
1 kus tortové želé červené
  jahody
Šľahačková plnka:
2 decilitre smotana na šľahanie
1 polievková lyžica práškový cukor
1⁄2 kus biely jogurt
  jahodový lekvár
2 plátky želatína
Dokončenie:
  čokoláda
Postup

Spodný korpus:

Je to linecké cesto.Vymiestiť, nechať postáť dve hodiny v chladničke. Trochu odobrať aby ostalo na vyloženie bokov formy, asi 2cm pás. Cesto vyvaľkať, vložiť o formy a vyložiť boky, popichať vidličkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

Veterníčky:

Uvaríme vodu, olej a soľ, pridáme múku a upálime. Do mierne vychladnutého zašľaháme vajcia. Upečieme malé veterníčky.

Krém do veterníkov:

Mlieko, cukor, žĺtka a Zlatý klas uvaríme na puding, do vychladnutého zašľaháme maslo.

Ovocná náplň:

Ovocie, cukor, vodu, sirup a želé uvaríme podľa návodu.

Šľahačková náplň:

Šľahačku vyšľaháme s cukrom, pridáme jogurt, lekvár a želatínu podľa návodu.

Dokončenie:

Spodný korpus (linecké cesto) dáme na podložku, na to dáme ovocnú náplň, na ňu ozdobne nanesieme šľahačkovú náplň, na to trošku plnky do veterníkov a na vrch položiť naplnené veterníčky. Ozdobíme čokoládou.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 45 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
45 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama