reklama

Jahodový cheesecake

Pridal/a kika898 dňa 24. 07. 2017 - 07:01 - Recepty kika898
Jahodový cheesecake, Recepty na koláče, kika898

reklama

Jednoduchá letná dobrota.

Ingrediencie
200 gramov maslové sušienky
100 gramov maslo
500 gramov mascarpone
500 gramov jemný tvaroh
100 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
70 gramov hladká múka
2 kusy vajce
200 gramov jahody
  cukor
Postup

Sušienky podrvíme a pridáme rozpustené maslo. Vysypeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pritlačíme.

Mascarpone zmiešame s tvarohom, buď ručne alebo pri nízkych otáčkach. Pridáme práškový a vanilkový cukor a premiešame. Po jednom zamiešame vajcia a pridáme aj múku.

Z jahôd si odložíme pár na zdobenie. Zvyšok očistených a umytých jahôd si rozmixujeme na hladko. (môžme aj prepasírovať)

Asi 3-4 PL jahodovej omáčky pridáme k mascarpone krému a dobre zamiešame. Krém nalejeme na sušienky a uhladíme. Pečieme najprv na 175°C- 15 min, potom stiahneme na 120°C a pečieme asi 25-30 minút až kým okraje nebudú dozlata.

Upečený cheesecake necháme vychladnúť najlepšie cez noc. Potom si dokončíme omáčku.

K rozmixovaným jahodám pridáme cukor podľa chuti a prevaríme. Po vychladnutí dáme na cheesecake a dozdobíme čerstvými jahodami, mätou podľa vlastnej fantázie :) 

V tomto cheesecaku môžeme jahody vymeniť za rôzne sezónne ovocie.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama