reklama

Poschodová torta- doba výroby

Ivca47 , 02. 07. 2017 - 17:51

reklama

Ahojte cukráročky, už dlhšie sa nad tým zamýšľam, či som  taká pomalá alebo "ľavá". Ako dlho vám trvá teray v tom teple, kým upečiete, naplníte, potiahnete a ozdobíte 2-3 poschodovú tortu ( s tým, že si kvety a niektoré ozdoby nachystáte vopred)? Volala mi totiž zákazníčka a chcela po mne v 1 deň toto všetko stihnúť s tým, že si ju poobede vyzdvihne, bude prevážať cca 100 km a na ďalší deň bude na svadobnom stole. Po tomto piatku sa obávam, že aj keby som korpusy napiekla deň vopred, tak to ostatné by som nestihla do poobedia s tým, že by torta bez ujmy prežila prevoz. 


reklama


reklama

No teda a kedy stihne zachadnuť aby sa dala previesť a vydržala to.Aby bol človek kuzelnik,ja nie som taka zbehla ale toto by som nevzala,stedu piect.štvrstok plniť,piatok poťahovať a chladiť.Ja som teraz tak robila a v sobotu som prevažala 25 km naštastie nebolo horuco a ešte som mala aj chladiace naplne okolo a niesla som 2 poschodia zvlašť a vrch dom davala na mieste,kvety boli umele ktore si kupila nevesta.

stanula, Ne, 02. 07. 2017 - 21:16

Tak na toto by som ani nereagovala..3 dni na upečenie, naplnenie , potiahnutie a dozdobenie...

 

Ivca47, Ne, 02. 07. 2017 - 22:11

No veď práve aj u mňa to štandardne začína v stredu upečením, vo štvrtok plnením a potiahutím a v piatok ráno dozdobím a poobede si ju riadne stuhnutú vyzdvihnú

Tiež po mne chceli poschodovú tortu s Mášou a medveďom na sobotu. volali v piatok o pol štvrtej.....Teraz som robila trojposchodovú svadobnú, tak, ako píšu ostatné sladké žienky - v stredu večer som piekla, v piatok ráno plnila a v piatok dokončila. Viezla som ju našťastie len kúsok od nás - v sobotu na obed, keby mala ísť 100 km, brali by ju v sobotu ráno, plním vo štvrtok večer, aby všetko dokonale sadlo, stuhlo. Ľudia, ktorí torty nepečú, netušia, koľko to trvá, že to musí stuhnúť, nech sa ti darí.

 

tak toto by nedopadlo dobre... toto by padalo ešte u teba doma a tých 100km by to neprežilo určite. Nemožné....

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama