reklama

Smotanovo-čokoládová maškrta

Pridal/a aramana dňa 25. 01. 2017 - 20:32 - Recepty aramana
Smotanovo-čokoládová maškrta, Recepty na zákusky, aramana

reklama

Veľmi jednoduchý a pri tom efektný koláčik.

Ingrediencie
Piškóta:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 deciliter voda horúca
3 polievkové lyžice polohrubá múka
3 polievkové lyžice kakao
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 deciliter olej
Plnka:
500 gramov kyslá smotana
2 kusy mascarpone
500 millilitrov smotana na šľahanie
1 kus stužovač za studena Dr.Oetker
1 kus vanilkový cukor
1 polievková lyžica práškový cukor
Dokončenie:
500 gramov čokoláda 52%
50 gramov Cera
Postup

Piškóta:

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, zašľaháme olej a vodu.Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do toho postupne zľahka zamiešame žĺtkovú zmes, muku s práškom do pečiva a kakaom.Pečieme na 180 asi 25 minút.

Kto má robot s planetárnym miesením, nemusí deliť žltka od bielok, celé vajcia vymieša s cukrom do peny a do toho pridá muku a kakao.

Tuto piškótu upečieme dvakrát.

Plnka:

Mascarpone prešľaháme s kyslou smotanou, do toho zamiešame vyšľahanú šľahačku, pridáme cukor ak treba.Stužovač si rozrobíme v deci vlažnej vody, pridáme do neho trochu smotanovej plnky aby sa stužovač rozmiešal v tom a potom to vlejeme do zvyšnej plnky a premiešame dobre.

Plnenie:

Na piškótu dáme 1/3 plnky a dáme na 20 minút do chladničky.Zalejeme pomalinky roztopenou čokoládou a zase necháme zatuhnúť v chladničke.Na čokoládu dáme zase 1/3 plnky a dáme zatuhnúť a potom zase zalejeme čokoládou a necháme čokoládu zatuhnúť, na nu dáme krém a na krém dáme druhú piškótu.Polejeme čokoládou a necháme tuhnúť pol dňa.

Recept je na plech 45x35cm.

Pri krájaní nám bude tá vnútorná čokoláda pukať, to nevadí, je to naozaj mňamkaÁno

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama