reklama

Bryndzovníky

Pridal/a aramana dňa 28. 12. 2016 - 10:22 - Recepty aramana
Bryndzovníky, Recepty na slané pečivo a koláče, aramana

aramana


reklama

U nás známe ako "Biaľoše".Pečú sa ako koláč na plechu  alebo ich môžeme vykrajovať.

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov polohrubá múka
500 gramov hladká múka
2 kusy vajce
2 kusy droždie
2 decilitre olej
550 millilitrov mlieko
1 polievková lyžica soľ
1 polievková lyžica cukor
Plnka:
250 gramov bryndza
1⁄2 kus kyslá smotana
1 kus zemiak
  pažítka
Postup

Do vlažného mlieka dáme cukor a za lyžičku hladkej múky a rozmrvíme droždie. Necháme nakysnúť a potom kvások vlejeme do múky, pridáme vajcia, soľ a miesime.

Keď už múka nasaje mlieko, pridáme olej a miesime kým nás nebolí ruka. Keď nás začne bolieť, miesime ešte aspoň 5 minút Chichocem saSprávne vymiesené kysnuté cesto začne akoby pukať, miesiť treba určite aspoň 10 minút.

Vymiesené cesto necháme prikryté pod utierkou na teplom mieste vykysnúť.

Vyvaľkáme na 1cm a vykrajujeme z neho kolieska, ukladáme na vymastený plech.  Do koliesok spravíme prstami jamky a do nich dáme bryndzovú plnku - zmiešaná bryndza, smotana, popučený uvarený zemiak a pažítka. Ak nie je dosť slaná, prisolíme.

Kolieska potrieme rozšľahaným vajcom a necháme ešte 10-15 minút na teplom mieste.

Pečieme na 170-180 (podľa rúry) do zlatova.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama