reklama

Jablkový koláč pod perinou

Pridal/a evkala dňa 14. 09. 2016 - 11:13 - Recepty evkala
Jablkový koláč pod perinou, Recepty na koláče, evkala

reklama

Výborný jablkový koláčik. Úsmev

Ingrediencie
Cesto:
5 kusy žĺtok
250 gramov kryštálový cukor
180 millilitrov olej
120 millilitrov voda horúca
15 gramov droždie čerstvé
9 polievkové lyžice polohrubá múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
1 kus citrón
Plnka:
2 kilogramov jablká
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 polievková lyžica škorica
1 kus pomaranč
Sneh:
5 kusy bielok
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
Postup

Jablká očistíme a nastrúhame, pridáme postrúhanú kôru z pomaranča a kryš. cukor. Krátko podusíme a nakoniec pridáme škoricový cukor. Odstavíme a necháme vychladnúť. (Ja som mala menej jabĺk tak nebolo 2 kg ale len 1,2 kg.)

Cesto
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, namočené droždie, postrúhanú citrónovú kôru a trošku citrónovej šťavy. Múky pridáme toľko aby cesto nebolo riedke, musíme ho roztierať na plechu. Keby bolo riedke tak by jablká prepadávali cez cesto.

Na plech (25x35) som dala papier na pečenie, roztrela som vymiešané cesto, naň dala jablká a piekla pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Medzi tým som vyšľahala sneh z bielok a cukru, sneh natrieme na jablká a ešte pečieme cca 15 minút.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama