reklama

Orechové fúkané rožky

Pridal/a Kamila dňa 27. 10. 2021 - 23:54 - Recepty Kamila
Orechové fúkané rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na fantastické tradičné fúkané orechové rožky.

Ingrediencie
250 gramov mleté orechy
250 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
400 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
100 gramov čokoládová poleva
Postup

Toto tradičné vianočné pečivo som robila  s klasikou polohrubou múkou, bezlepkovou aj celozrnnou špaldovou múkou, s vlašskými orechmi aj mandľami. Sú ozaj výborné, len si treba ustrážiť dobu pečenia.  Úsmev Tu nie je veľmi priestor na uberanie cukru, aby sa správne nafúkli, musí ho tu byť dosť.

Cukor s múkou ( používam bežne aj bezlepkovú aj celozrnnú špaldovú múku) a sódou preosejeme, zmiešame s mletými orechmi a pridáme maslo. Keďže toho bolo veľa, dala hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesila cesto. Cesto môže byť trochu drobivé, nevadí. Prípadne môžete pridať 1 -2 PL lyžice vody.

Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Dobre pritlačíme. Pečieme pri teplote cca 170°C cca 11 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota, musíte si to otestovať, rožky by mali byť svetlé aj zhora aj zdola. Rožky sa vyklápajú úplne ľahúčko. 

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde.

Doplňujúce poznámky

Kokosové rožky pripravíte rovnako, stačí orechy zameniť kokosom. Tu je recept s fotopostupom na kokosové rožky. Rovnako jednoducho pripravíte aj makové rožky, stačí namiesto orechov pridať rovnaké množstvo mletého maku.

Doplňujúce obrázky
Orechové fúkané rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 1

Kamila

Orechové fúkané rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 2

Kamila

Orechové fúkané rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 3

Kamila

Orechové fúkané rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 4

Kamila

Orechové fúkané rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 5

Kamila

Orechové fúkané rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 6

Kamila

Orechové fúkané rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 7

Kamila

Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Priemer 3.8 (18 hlasov)

reklama


reklama

marta02, St, 18. 11. 2015 - 20:00

určite vyskúšam aj s bezlepkovou múkou, vypadajú super, Hambím saKvietok

Kamila, St, 18. 11. 2015 - 20:15

S klasickou múkou musia  byť ešte lepšie, ale som rada, že sa zadarili aj s bezlepkovou múkou.

Prosim vas ake maslo tam treba dat?? Obyčajne maslo?? Alebo heru heliu a im podobne??

dobrý den do orechových ide hladká muka a do kokosových polohrubá muka

Kamila, Ut, 22. 11. 2016 - 22:06

Podla mna je to jedno, ked fungovali  s bezlepkovou mukou, bude dobra aj polohruba aj hladka. Piekla som ich aj s klasickou mukou.  Hambím sa Kym som nebola bezlepkova, doma som mala vzdy len polohrubu muku a  s nou piekla vsetko. Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama