Každá má ten svoj obľúbený recept, ja môžem akurát ponúknuť svoj: 5 vajec, 250 g kryšt. cukru, 250 g polohrubej múky, 5 PL horúcej vody. Najprv si vyšľahám do tuha sneh z bielkov. Potom vyšľahám do peny žĺtky s horúcou vodou a pridám cukor. Potom jemne varechou zamiešam sneh a nakoniec po troške múku. Pečiem v nepredhriatej rúre na 140°C. Platí, že na 1 vajce ide 5dg cukru, 5dg múky a 1PL horúcej vody. Žienky isto pridajú aj iné osvedčené a obľúbené recepty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, som tu nová a v pečení tiež som začiatočník. Chcela by som dcérke upiecť tortu k jej prvým narodeninám, ale neviem aky korpus je dobry, chutný a vláčny. Synovi som prvy krat robila nadstavovaný bohušov korpus z 10 vajec, ale bol veľmi hutný, síce som ho robila do okrúhlej formy priemer 26 cm, tak asi preto. Prosím vás o recept do okrúhlej formy a aby sa dal prerezať na dva krát, aby boli 3 plátky. Ďakujem pekné.