reklama

rolada


reklama

Sladke artmamky ,prosim vas poradte mi nejaky dobry recept na roladovy korpus aby sa mi pri rolovani nezlamal ,lebo v poslednej dobe sa mi takmer vsetky lamu ....dakujem Robievam klasicku lyzicovu piskotu ....


reklama


reklama

ja robievam tak, že komplet namočím čistú utierku, vyžmýkam, roztiahnem na stôl a upečené cesto na roládu vyklopím do tej utierky a pomaly zrolujem, neláme sa mi nikdy a cestá robím rôzne.. lepšie je piecť cesto na rolády na papieri na pečenie aby sa pri vyklopení cesto netrhalo...

bobrík, Pi, 03. 01. 2014 - 13:01

Tak..toto bol aj môj večný problém.. PlačemPlačem ...to stáčanie ešte zatepla, a rolovanie do vlhkých utierok.. Prekvapenie ..akosi mi to nešlo. Až, kým som nenatrafila na tento recept :
6 bielkov vyšľahať...pridať 140 g jemného kryštálového cukru..potom zašľahať 6 žltkov a už len jemne rukou metličkou 80 g hladkej špeciálnej múky. Pečieme 7-10 minút pri 180 °na programe vrch spodok...čiže nie ventilátor.
V žiadnom prípade NEPEČTE DLHŠIE ! Normálka to nechám na plechu vychladnúť, nerolujem. Urobím si plnku, natriem a až potom s plnkou zrolujem ! NEPRASKÁ !!! Lepší recept som si nemohla ani predstaviť...už nerobím inú roládu ako túto !! ÁnoÁnoÁnoÁno

maratmi, So, 04. 01. 2014 - 10:29

mne sa zda, ze z hladkej je cesto take gumovitejsie a z polohrubej sa viac mrvi... ci robi niekto roladu aj z polohrubej?

Pola, So, 04. 01. 2014 - 22:18

veriska tak ako píše bobrík - roláda sa drobí nie z toho že máš zlý recept, ale dobre upečená roláda sa vôbec nemusí stáčať do utierky. Piškotové cesto na roládu by sa malo piecť max. tak 5 až 7 minút a taktiež súhlasím že na pečnom papieri. Vtedy by sa mali dať dobre stočiť aj keď predtým neboli. Vyskúšaj s tými minútami.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama