reklama

Ríbezľový oriešok

Pridal/a tina.mar dňa 19. 07. 2013 - 22:57 - Recepty tina.mar
Ríbezľový oriešok, Recepty na koláče, tina.mar

reklama

Malé ríbezľové koláčiky na každú príležitosť.

Ingrediencie
400 gramov hladká múka
250 gramov vlašské orechy
300 gramov práškový cukor
1 kus vajce
250 gramov maslo
700 gramov ríbezle
12 polievkové lyžice kryštálový cukor
Postup

Muku, mlete orechy, praskovy cukor, maslo, vajicko zmiesame a rukou vypracujeme cesto. Ribezle zmiesame s krystalovym cukrom.

Dve tretiny cesta roztlacime na plech, nato poukladame ribezle. Do cesta, ktore sme si odlozili, pridame trosku hladkej muky, aby sa nam nelepilo a nadrobime na ribezle.

Dame piect do vyhriatej rury na 30minut pri teplote 180 °C.

Upeceny kolacik nechame vychladnut, nakrajame na obdlzniky, alebo vykrojime kruzka. posypeme praskovym cukrom.

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama