reklama

Dezert zemiak

Pridal/a tkatka dňa 16. 11. 2012 - 00:25 - Recepty tkatka
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka

reklama

Mňam Úsmev Recept s fotopostupom na originálnu dobrotu

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy bielok
40 gramov kryštálový cukor
2 kusy žĺtok
80 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička voda studená
Krém:
125 gramov gaštanové pyré
125 gramov maslo
Postup

Cesto:  4 bielky, 40 g cukor kryštál, 2 žĺtky, 0,8 čl studená voda, 80 g múka polohrubá Krém:  125 g gaštanové pyré, 125 g maslo

Na obalovanie:  marcipán alebo falošný marcipán,  

Postup:

 Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu. Po vyšľahani pridáme preosiatu múku a zmiešame. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov za 20 minút, necháme vychladnúť.

Cesto vykrojíme, aby sme dostali rovnaké pagače.

Stred vykrojime menšou vykrajovačkou.

Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré. Naplníme krém do cesta. A pospájame dve naplnené cestá. Z marcipánu si vykrojime štvorec, na stred položime guľu a zabalime ju. Obalujeme v kakau. Vrch narežeme a posypeme trochou práškového cukru.

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 1
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 2
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 3
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 4
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 5
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 6
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 7
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 8
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 9
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 10
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Korona, Pi, 16. 11. 2012 - 11:00

...super, kedysi sa predávali v cukrárňach, ja som ich mala veľmi rada. Vyplazený jazykKvietok

ja som si kupila kg marcipanu praveho, ze len pre nas a veru na toto a este na kavove zrna sa mi hodi a uz viem co budeme mat na Vianoce, dakujeeeem idem opisovaaat... Bozkávam

Korona, Pi, 16. 11. 2012 - 15:37

..ešte by som doplnila, po naplnení by som celú guľu tenúčko potrela krémom, dala zachladiť a až potom by som obaľovala marcipánom, ten marcipán potom lepšie priľne k tomu cestu. ÚsmevKvietok

Ďakujem za recept,vyzerajú úúúžasne,určite ho vyskúšam BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

Ja ich robievam obcas, ked zostane krem. Ale pouzivam len obycajne piskoty, ktore naplnim kremom, cele ich namocim do rumu, obalim falosnym marcipanom a potom kakaom. Drahy sa za tym ide utlct :)

Nany M, So, 10. 08. 2013 - 16:58

mňam tiež som si kedysi dávala v cukrárni TlieskamTlieskam (brokenheart) KvietokKvietokKvietokSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama