reklama

Schwarzwaldská višňová torta

Pridal/a PatríciaH dňa 09. 11. 2008 - 00:04 - Recepty PatríciaH
Schwarzwaldská višňová torta, Recepty na torty, PatríciaH

reklama

Torta z Čierneho lesa

Ingrediencie
Korpus:
100 gramov maslo
100 gramov cukor krupica
4 kusy vajce
100 gramov čokoláda
1 balík vanilkový cukor
70 gramov mleté mandle
50 gramov múka
50 gramov maizena
1 balík prášok do pečiva
Plnka:
  višňový kompót
40 gramov cukor
1 kus škorica celá
2 čajové lyžičky Solamyl
Dokončenie:
750 millilitrov šľahačková smotana
60 gramov práškový cukor
3 balíky Smeta-fix
  griotka
200 gramov čokoláda
  čerešne
Postup

Všetky suroviny musia byť izbovej teploty.

Korpus:

Maslo, cukor, vanilku vymiešame do penista, pridáme rozpustenú čokoládu /nie horúcu/. Postupne pridáme vajcia, mandle, preosiatu múku s maizenou a práškom do pečiva.

Cesto dáme do 26 cm tortovej formy a pečieme 30 - 40 min. Upečený korpus necháme odležať 12 hodín, potom ho 2x vodorovne rozrežeme.

Višňová zmes:

Višne precedíme. 1/4 l šťavy z kompótu povaríme chvíľu s cukrom a škoricou, ktorú nakoniec vyberieme. Maizenu zmiešame s troškou studenej vody a zahustíme ňou šťavu. Zmes necháme zovrieť. Višne pridáme do vriacej šťavy a opatrne premiešame. Prevaríme, odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.

Šľahačka:

Natuho vyšľaháme smotanu s cukrom a so Smeta-fixom /alebo použijeme želatínový stužovač podľa návodu/.

Plnenie:

Spodný plát cesta pokropíme griotkou, natrieme tenkou vrstvou šľahačky. Na túto vrstvu nastriekame vreckom od okraja po stred 4 šľahačkové kružnice, medzi ktoré potom naukladáme višňovú zmes. Prikryjeme druhým plátom a všetko zopakujeme. Priložíme tretí plát, potrieme ho šľahačkou rovnako ako aj boky torty.

Na vrch nastriekame 16 šľahačkových kopčekov, na ktoré položíme koktailové čerešne, prípadne višne z kompótu alebo v sezóne čerstvé višne.

Boky a stred torty ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Doplňujúce poznámky

Aby nás neotravovali kôstky z višní, tak som ich odkôstkovala, v receptoch však všade pracujú s celými višňami. Už som tiež videla v Lidl kompót z odkôstkovaných višní.

Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

daduš, So, 14. 02. 2009 - 14:57

Toto je senzačná torta. Občas si ju doprajem v cukrárni.

Zakulka, So, 28. 05. 2011 - 10:22

idem sa podeliť so skusenostou, ide ma poraziť, mne sa korpus vôbec nepodaril, išla som presne podla receptu a korpus ked som vytiahla z rury, tak mi cely stred spadol dovnutra,a ked som ju rozrezala tak cela sa rozpadavala a ked som ju naplnila, tak mi všetky boky z tej torty odpadli, čo som spravila zle? lebo išla som presne podla navodu, a piekla som 40 min na 180 stupnov, ale ten korpus je cely rozpadnuty. poradte do buducna!dakujem SmútokSmútokSmútok

meckat, St, 26. 10. 2011 - 06:55

ja presne po týchto skúsenostiach si cesto rozdelím podľa množstva a pečiem každý korpus osobitne. Len musím pri prvom odhadnúť čas pečenia. Ani s rezaním nemám dobré skúsenosti - niesom až taká šikovná, tak to pečiem zvlášť všetko a vyhovuje mi to tak. Vyhnem sa týmto problémom.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama