reklama

Jahodová torta

Pridal/a Kamila dňa 05. 05. 2016 - 11:03 - Recepty Kamila
Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na výbornú jahodovú tortu s kokosovým korpusom a krémom s bielou čokoládou.

Ingrediencie
Korpus:
4 kusy vajce
80 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
80 gramov polohrubá múka
20 millilitrov voda
20 gramov kokos
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1 čajová lyžička citrónová kôra
Krém:
350 millilitrov mlieko
1 kus Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
1 kus žĺtok
100 gramov biela čokoláda
125 gramov maslo
2 polievkové lyžice práškový cukor
Želé:
400 millilitrov voda
1⁄2 kus citrón
2 kusy červené želé
500 millilitrov voda
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
Dokončenie:
1 kus jahodový lekvár
250 gramov jahody čerstvé
Postup

Korpus:

Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do snehu, v závere pridáme 4PL teplej vody. Žĺtka vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny.

Obe hmoty zľahka spojíme spolu s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, a s kokosom.  Hmotu rozotrieme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie (moja mala priemer 28cm).

Pečieme cca 30 minút pri teplote cca 190°C alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po upečení korpus necháme vychladnúť. Prerežeme ho napoly, spodnú vrstvu potrieme džemom a prikryjeme druhým korpusom.

Krém:

Z mlieka, vanilkového cukru, žĺtka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ja všetko zmiešam v studenom mlieku a potom varím. V horúcom pudingu rozpustíme bielu čokoládu a za občasného miešania necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a po lyžičkách postupne pridávame vychladený puding. Krém rozotrieme na naplnený korpus a dáme chladiť.

Jahody umyjeme, osušíme, očistíme, nakrájame a rovnomerne rozložíme na krém, tiež dáme chladiť.

Želé:

Do vody pridáme citrónovú šťavu, želé vymiešame s cukrom, pridáme k vode a necháme zovrieť. Necháme čiastočne vychladnúť, ale striehneme kedy začne tuhnúť. Vlažné nalejeme na dobre vychladený krém a jahody, rýchlejšie stuhne a nezmieša sa s krémom. Ak želé stuhne skôr ako ho použijeme, znova ho zohrejeme.

Tortu dáme ešte na pár hodín do chladničky.

Doplňujúce obrázky
Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 1

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 2

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 3

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 4

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 5

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 6

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 7

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 8

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 9

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 10

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 11

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 12

Kamila

Jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 13

Kamila

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 4 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama