Talianska štrúdľa

Popis

Tento recept si ma zaujal. Tak som ho odskúšala aj keď som nad ním najskôr krútila hlavou čo z toho môže byť. Ale vyskúšala som a vrelo odporúčam. Je fantastický, jemný, šťavnatý. Aj keď ako štrúdľa nevyzerá ale volá sa tak. No možno v Taliansku...

Talianska štrúdľa - recept

Zhrnutie

Výnos
plech
Zdrojdenník plus jeden deň
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Cesto:

  • 300g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 300g práškového cukru

Plnka:

  • 2 balenia tvarohu(spolu 500g)
  • 1 balíček hrozienok
  • 250ml kyslej smotany kryštálový cukor(ja som ho dala ale nemusí byť, je to dosť sladké)

Okrem toho:

  • 4vajcia
  • 1balíček vanilkového cukru
  • 100g rozpusteného masla
  • 500ml mlieka

Postup:

Preosiatu múku s kypr. práškom a práškovým cukrom zmiešame. Zmes rozdelíme na polovicu. Jednu dáme na vymastený plech.

Zmiešame tvaroh a hrozienka (odliala som si trochu z tých 500ml aby to bolo redšie) a dáme na prvú polovicu múky, zalejeme smotanou (ja som smotanu rozriedila s trochou mlieka - odliala som opäť z tých 500ml).

Na to vysypeme druhú polovicu múky.

Vajcia rozšľaháme s van. cukrom, roztopeným maslom a mliekom a pomaly nalejeme na povrch koláča.(Ja som to popichala aj vidličkou aby to lepšie vsiaklo) Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170°C 35minút do zlatista. Kraje sú cítiť jemným karamelom :-) :-) :-) :-)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

áno môžem potvrdiť, je to suprový koláč BozkávamBozkávam ja ho poznám pod názvom sypaný závin.... sypaný chápem od čoho odvodený, ale závin? Chichocem sa
Ale čo tam po tom ako sa volá, hlavne, že chutí a je perfektný ÚsmevÚsmevÚsmev

ja mám podobný recept od mamy/20r/ a má názov Švédsky koláč...

tato davka je na aky velky plech?

30x40cm

Dakujem(sun)

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoZlomené srdce

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.