Štedrák bez múky, cukru a pečenia

Popis

Recept s fotopostupom na orechovo makovú klasiku v RAW prevedení.

Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

2šálkyorechov (orechový korpus)
1⁄2šálkahrozienok (orechový korpus)
1 1⁄2šálkamaku (maková náplň)
1⁄2šálkasušené slivky (maková náplň)
1šálkakešu orechov (svetlá náplň)
1⁄4šálkamedu (agávový sirup) (svetlá náplň)
1⁄4šálkakokosový olej (svetlá náplň)
1kuscitrón - šťava (svetlá náplň)
2polievkové lyžicemed (čokoládová poleva)
2polievkové lyžicekokos. olej (čokoládová poleva)
2polievkové lyžicekakao (čokoládová poleva)

Inštrukcie

Príprava:

Kešu orechy namočíme minimálne na 5 hodín, najlepšie cez noc. Hrozienka a sušené slivky namočíme aspoň na hodinu.

Orechový korpus:

Orechy (vlašské, mandle, lieskové) zmixujeme so scedenými hrozienkami (môžeme nahradiť datľami)v mixéry s ostrým nožom. Hmotu natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o rozmere 20cm. Dáme do chladničky.

Maková náplň:

Zomletý mak rozmixujeme so scedenými slivkami (môžene nahradiť hrozienkami). V prípade potreby môžete dochutiť medom a pridať pol šálky orechov. Makovú náplň rozdelíme na orechový korpus a dáme do chladničky.

Svetlá náplň:

Kešu orechy zlejeme, pridáme med (agávový sirup), zľahka roztopený olej, šťavu z citróna a rozmixujeme na hladký krém. Hmotu rozotrieme na makovú náplň a dáme aspoň na hodinu do mrazničky.

Čokoládová poleva:

Olej, med a kakao rozmiešame a nalejeme na stuhnutú svetlú náplň.

Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 1
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 2
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 3
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 4
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 5
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 6
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 7
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 8
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 9
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 10
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 11
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 12
Štedrák bez múky, cukru a pečenia - recept postup 13

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

tak na toto sa tesim..... Vyplazený jazyk

Váľam sa od smiechu po podlaheTlieskamÁno super,dakujem Slnko

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdce

aka je velkost formy?

mala priemer 20cm

ahoj je potrebné to dať do tej mrazničky? a potom keď sa vyberie treba ho hneď zjesť a ak sa všetko nezje tak zase do mrazničky? Ďakujem

Aby stuhla posledna svetla vrsta, treba to dat do mraznicky aspon na hodinku, ale zase pred jedenim musi trochu postat pri izbovej teplote. Inak podla mna to den v chladnicke vydrzi.

TlieskamÁnoÁno super,už som si ju aj napísala a vyskušám,dakujem Slnko

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

vyzerá naozaj skvelo, určite ju vyskúšame Tlieskam

Prosim vas na formu 20cm je Aka davka orechov a pod , na kolko porcii? Lebo pise 1 porcia 2 salky orechov , kolko porcii si tam mam napisat aby to bolo ako na obrazku,dakujem moc, velmi są tesim że ho skusim, uz ste ho skusali holky? A ako ?

Davkovanie je na celu torticku s priemerom 20cm.

Torta je veľmi chutná , len mi popraskala čokoláda , ako ju mám presne urobiť aby bola lesklá a hladká . Ďakujem

S cokoladovou vrstvou je to narocnejsie, treba najst spravny pomer kakao, med a kokosovy olej, casto som robila len od oka.

Chcem sa spýtať, koľko tam má ísť sušených sliviek?

1/2 šálky, opravila som to v recepte.Hambím sa

Ja nemôžem kešu orechy :/ mate nejaký tip čím ich nahradiť?

Mozes si pozriet recepty na veganske tvarohove plnky (cheesecaky). Zvacsa sa pouziva tofu, silken tofu, makadamiove orechy a ja som s uspechom pouzila Lunter kremovu natierku. Zvacsa sa tieto veci este ochucuju citronom a dosladzuju :-)

Recept som pozmenila podľa svojej preferencie, kvôli čomu už nie je raw. Korpus som upiekla pri 180 stupnoch. Treba davat pozor aby sa nepripiekol, cize kontrolovat kazde 2 minuty od priblizne 6 minuty. Mal by byt pevny, nie makky ako zo zaciatku. 
Po odlezani torty cez noc v chladnicke mi mak zhorkol - zevraj horkne po styku s tekutinami/premletim, takze by som odporucala dat menej makoveh vrstvy/osladit+dochutit citronom/konzumovat hned po stuhnuti cokoladovej vrstvy(alebo mozno aj hned aby cokolada nepraskala pri krajani :-))
Namiesto kesu vrtsvy som kvoli alergikovi dala 3 lunter kremove natierky doosladene, dochutene 2 lyzicami citronu a pre lepsie stuhnutie som dala zopar lyzic rafinovaneho kokosoveho oleja. 
Dakujem za inspiraciu :-) 

 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.