Škoricovo-čokoládové rezy

Popis

Pre milovníkov škorice a čokolády... :-)
Škoricovo-čokoládové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojKeďže mám rada škoricu, tak som si vymyslela recept... :)
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

10kusyvajec
35dekagramypráškového cukru
25dekagramykryštalového cukru
42dekagramyhladkej múky
2kusyprášku do pečiva
10polievkové lyžiceletnej vody
2polievkové lyžiceoleja
2polievkové lyžicekakaa
2kusyčokoládový puding
350millilitrovmlieka
2kusyvanikový cukor
80gramovhorkej čokolády
2polievkové lyžiceškorice
 trochamarhuľového džemu
 trochačokolády na poliatie

Inštrukcie

Vyšľaháme sneh z 10 bielkov a 15 dkg kryštálového cukru. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, vodou a olejom. Pri najnižšej rýchlosti mixéra prišľaháme cca polovicu múky s práškom do pečiva. Zvyšok múky a sneh zmiešame so žĺtkami už len ručne. Cesto rozdelíme na 2 časti, do jednej časti pridáme 2 PL kakaa a 1 PL škorice. Upečieme 1 svetlý a 1 tmavý plát. Pečieme pri teplote cca 150°C. Plnka: Z mlieka, čokoládových pudingov, vanilkových cukrov, horkej čokoláday, 1 PL škorice a 10 dkg kryštálového cukru uvaríme puding. Necháme vychladiť. Medzitým vyšľaháme 350 dkg masla. Keď puding vychladne, prišľaháme ho postupne do masla. Tmavý plát jemne potrieme marhuľkovým džemom a naň natrieme asi 80% plnky. Prikryjeme svetlým plátom, na ktorý dáme zvyšok plnky. Polejeme čokoládou.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceKvietok

TlieskamPohodaPohodaPohoda

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.