Penové rezy s karamelovým krémom


Popis

velmi dobrý a pekný rez na slávnostnú príležitosť

Čas prípravy: 2 hod

Ingrediencie

Korpus
8kusyvajec
200gramovpráškového cukru
90gramovpolohrubej múky
40gramovkakao
1⁄2balíkprášok do pečiva
Penový plát
7kusybielok
420gramovpraskový cukor
krém
300gramovkryštálový cukor
250millilitrovsmotany na šľahanie
250gramovmasla

Inštrukcie

Poleva: biela čokoláda. olej a na ozdobu tmavá čokoláda.

Postup:

Kakaove korpusy: Ja som robila cestá klasicky ako som zvyknutá, nedržala som sa receptu.Takže upiecť dve klasické kakaové piškoty.

Potom upiecť penový plát: Šľahať bielka s cukrom nad parou, tak aby to bolo celé dobre horúce a moj test je taký, že ked si naberiem hmotu na prst, nesmie sa tá špička s peny zvaliť/čiže nesmie byt riedke/ Pečieme pri nízkej teplote vlastne sušíme ako pusinky aby to bolo vysušené čo najviac./asi 1hod/ Ten doporučujem piecť v hlbokom plechu./moja skúsenosť, natrieť papier na pečenie s olejom lahšie sa to dáva dolu s papiera /Ked sa vám plát aj trochu popraská nič sa nedeje pekne to schováte pod krém.

Krém: upáliť cukor na karamel Zaliať šlahačkou pomaličky rozpustiť, vychladiť a spojiť s maslom. Može sa dať aj salkový krém myslím že to musí byť ešte lepšie.

Postup: hnedé cesto, karamel krém, penový plát, karamel krém, hnedé cesto a na vrch poliat bielou čokoládou. prajem dobrú chuť.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)