Doboška


Popis

coko zakusok

Zdroj: mamina
Čas prípravy: 1 hod

Ingrediencie

korpusy
10kusyvajec
135gramovkryš.cukru
200gramovhlad.muky
130gramovpráš.cukor
210millilitrovvody
krém
1kusžĺtok
50gramovzlatý klas
250gramovmargarin alebo maslo
2polievkové lyžicekakaa
2polievkové lyžicesuš.mlieka

Inštrukcie

Korpusy

Vyslahame si sneh a odlozime bokom, potom vyslahame zltka s cukrom. Do vyslahanej zltkovej peny pridame sneh a zlahka premiesame, vmiesame muku a cesto rozdelime na 3 casti z ktorych upecieme 3 platy. Nechame vychladnut a pozdlzne prekrojime na polovicu kazdy plat.

Krém

Pripravime si krem: do hrnca dame varit vodu, sus.mlieko a cukor cast vody odoberieme a pridame do nej zlaty klas a zltok rozmiesame. Ked voda v hrnci vrie, pridame zlaty klas a uvarime husty puding. Do vychladnuteho pudingu vmiesame kakao a margarin. Naplnime platy cast kremu odlozime aby sme mohli potriet aj vrch a dame stuhnut. Polejeme cokoladou a krajame horucim nozom.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení