Videorecept: Medovo-čokoládový zákusok


Výborný medovo-čokoládový zákusok ktorému nikto neodolá.

Ingrediencie

Svetlý korpus:
2kusyvajce
100gramovhnedý cukor
100gramovhladká múka
60millilitrovmlieko
50millilitrovolej
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
Kakaový korpus:
2kusyvajce
100gramovhnedý cukor
100gramovhladká múka
70millilitrovmlieko
50millilitrovolej
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
2polievkové lyžicekakao
Krém:
600gramovmascarpone
80gramovpráškový cukor
3polievkové lyžicekakao
130gramovmed
180millilitrovsmotana na šľahanie
Poleva:
100gramovtmavá čokoláda
120millilitrovsmotana na šľahanie

Inštrukcie

Pripravila som si 2 misky. Do jednej misky som dala žĺtky a do druhej bielky. K žĺtkom som pridala cukor a začala som šľahať. Šľahala som až pokým sa cukor rozpustil.

K žĺtkovej pene som pridala mlieko a olej a šľahala som ďalej. Potom som pridala múku a prášok do pečiva, ktoré som preosiala. Vyšľahala som hladké cesto.

Potom som zvlášť vyšľahala bielky, ktoré som pridala k cestu a zľahka som premiešala. Cesto som naliala na plech s papierom na pečenie a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút. Pri kakaovom ceste som postupovala rovnako len som do cesta ešte pridala kakao. Upečené korpusy som rozrezala na polovice.

Krém: K mascarpone som postupne pridala cukor, kakao, med a nakoniec smotanu a šľahala som až kým sa v tom šľahačka našľahala. Korpusy som naplnila krémom a dala som do chladničky na hodinu stuhnúť.

Na polevu som roztopila čokoládu, do ktorej som pridala šľahačkovú smotanu. Môžete si čokoládu so smotanou roztopiť aj vo vodnom kúpeli. Ja som čokoládu roztopila v mikrovlnke a smotanu som trochu zohriala, aby obe mali rovnakú teplotu kvôli tomu, aby sa to nezrazilo.

Zákusok som poliala polevou a nechala som v chladničke stuhnúť.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení