Hrnčekový koláč s makom a višňami


Jednoduchý hrnčekový koláč s makom a višňami. 

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 35 minútCelkový čas: 50 minút

Ingrediencie

Cesto:
2šálkymak
1šálkacukor
1šálkahladká múka
1⁄2šálkaolej
1šálkamlieko
2kusyvajce
1čajová lyžičkavanilkový extrakt
1balíkprášok do pečiva
1kuscitrón
1kusvišňový kompót
Poleva:
100gramovčokoláda
80gramovmaslo
1polievková lyžicavoda

Inštrukcie

Nemlety mak sparíme vriacou vodou. (Ja používam mletý mak.)

Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny a za stáleho šľahania prilievame olej. Vychladnutý spareny mak zmiešame s múkou, kôrou z citróna, extraktom. Pomaly primiešame k vajciam na striedačku s mliekom. Dáme na vymasteny a múkou vysypaný plech, posypeme višňami a pečieme pri teplote 170 stupňov 35-40 minút.

Vychladnuté natrieme lekvárom a polejeme polevou. (Maslo roztopíme s čokoládou za stáleho miešania a pridame horucu vodu. Ja dávam 200 gram čokolády, sto nám je málo. Keď dám polevu na koláč, riadne s nim pobucham, ona sa pekne zarovná, rozleje.)

Dobrú chuť. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)