Kávový korpus


Voňavý a šťavnatý kávový korpus.

Čas prípravy: 5 minútČas varenia / pečenia: 35 minútCelkový čas: 40 minút

Ingrediencie

5kusyvajce
1balíkvanilkový cukor
150gramovkryštálový cukor
100gramovhladká múka
80gramovpolohrubá múka
3čajové lyžičkynescafé
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
5polievkové lyžicehorúca voda
1čajová lyžičkacitrónová šťava

Inštrukcie

Dno tortovej formy, 22-24cm, vystelieme papierom na pečenie.

Kryštálový cukor zmiešame s vanilkovým.Bielky s citrónovou šťavou vyšľaháme do polotuha.Pridáme polovicu cukru a vymiešame na tuhý, pevný sneh.Žĺtka s druhou polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny.Pridáme kávu, horúcu vodu a znova mierne prešľaháme.

Na najnižších otáčkach do cesta vmiešame prvú polovicu snehu.Múku zmiešame so sódou bikarbónou, postupne cez sitko preosejeme a ručne vmiešame do cesta.Nakoniec, zľahka, pridáme aj druhú polovicu snehu.

Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.(V závislosti od rúry.)

Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, boky orežeme ostrým nožom a preložíme na mriežku.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.125
Priemer: 4.1 (8 hlasy)