Snickers roláda


Pre milovníkov kalorických chuťoviek a karamelu 

Zdroj: internet , vlastne
Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 50 minút

Ingrediencie

6kusyvajce
150gramovkryštálový cukor
1kusvanilkový cukor
20gramovkakao
60gramovhladká múka
 štipkasoľ
1čajová lyžičkacitrónová šťava
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
200millilitrovšľahačková smotana
200gramovčokoláda
500millilitrovšľahačková smotana
1kusSalko karamelové
  pražené nesolené arašidy podľa chuti
  karamel

Inštrukcie

Cesto:

Z bielkov štipky soli a citrónovej šťavy si vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme 150 g cukru a vanilkový cukor.

Po jednom zašľaháme žĺtka a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a sódou bikarbónou.

Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme na 180 stupňoch cca 15 až 20 minút v závislosti od rúry. Po upečení cesto stočíme do rolády. 

Plnka:

500 ml smotany na šľahanie vyšľaháme a postupne pridáme karamelové Salko  Plnku natrieme na cesto. 

Kramel:

200 g kryštálového cukru upálime na karamel, pridáme 200 ml horúcej šľahačkovej smotany a nakoniec vmiešame trošku masla. 

Vychladnutým karamelom bohato polejeme plnku a posypeme nasekanými arašidmi. Roládu zrolujeme a necháme stuhnúť v chlade. 

Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Ja som použila ganache z 200 ml smotany na šľahanie a 200 g mliečnej čokolády.

Dozdobíme arašidmi.

Roláda sa môže stať závislosťou, zvlášť pre tých extra maškrtných. Ale v dlhých, zimných mesiacoch energie nikdy nie je dosť. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)