Orechové rožky


Chrumkavé a z vnútra šťavnaté orechové rožteky len z troch surovín.  Z tohto množstva hmoty pripravíte 12 kúskov a jediná dôležitá vec je nepresušiť ich, lebo budú tvrdé.

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 25 minútCelkový čas: 40 minút

Ingrediencie

1kusbielok
100gramovmleté orechy
100gramovnasekané orechy
100gramovkryštálový cukor

Inštrukcie

Z bielka vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme ďalej, kým sa cukor úplne nerozpustí (4-5 minút).
K hotovému snehu pridáme mleté orechy a zľahka premiešame drevenou varechou. 
Do hlbokého taniera nasypeme nasekané orechy. Lyžicou naberáme hmotu ( guľky) ,ktoré dáme do nasekaných orechov a rukami upatrne vyformujeme rožky ( hmota je mäkká a trochu sa lepí).
Ukladáme na plech vystlaný papierom a sušíme v rúre 25-30 min na 120 C.
Upečené ich necháme vychladnúť a v zatvorenej nádobe nám dlho vydržia hoci u nás je to takmer nemožné. 
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)