Cheesecake mascarpone


Lahodný cheesecake, trochu inak...

Zdroj: Vlastný recept
Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 40 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

100gramovovsené vločky
40gramovmasla
1polievková lyžicamed
1čajová lyžičkazázvor
250gramovmascaropne
100gramovpráš cukor
1polievková lyžicahl. múka
250gramovkyslá smotana
1kusvajce
1balíkmrazené (čerstvé) maliny

Inštrukcie

Korpus: Ovsené vločky zmiešame s roztopeným maslom, zázvorom a s medom. Pripravenú hmotu zarovnáme na dno formy s priemerom cca 20 cm, aj po bokoch, ak máte väčšiu formu, je potrebné zdvojnásobiť množstvo všetkých surovín.

Krém: Mascarpone ručným mixérom zmiešame s práškovým cukrom, kyslou smotanou, vanilkovým cukrom a hladkou múkou. Nakoniec zľahka vmiešame vajce.

Krém nalejeme na korpus a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160/°C cca 35-40 minút. Necháme vychladnúť, dáme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, alebo chvíľu povareným mrazeným ovocím s cukrom.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)