Úžasná kombinácia malín s horkým čiernym kakaom.
Cesto na roládu | ||
6 | kusy | vajcia |
štipka | soľ | |
1 | čajová lyžička | citronová šťava |
1 | čajová lyžička | soda bikarbona |
80 | gramov | hladka muka |
140 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
malinový džem na potretie rolády | ||
plnka | ||
250 | gramov | jemny tvaroh |
150 | gramov | mrazené maliny |
1 | balík | vanilkový cukor |
300 | millilitrov | sladenej rastlinnej smotany |
Krém na potretie | ||
250 | gramov | maslo izbovej teploty |
5 | polievkové lyžice | preosiate čierne kakao |
370 | gramov | praskový cukor |
3⁄4 | čajové lyžičky | soľ |
3 | polievkové lyžice | smotana na šľahanie |
vanilková aróma |
Cesto na roládu:
Z bielkov , stipky soli a citrónovej štavy vyšľaháme sneh , postupne zašľaháme cukor , po jednom žĺtka a nakoniec múku zmiešanú so sódou . Vylejeme na plech , vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. cca 15 min. Teplé zrolujeme . Pred plnením potrieme malinovým džemom .
Plnka :
Tvaroh jemný vymiesať , cca 150 g mrazených malín ( ja davám od oka) povariť s vanilkovým cukrom a prepasírovať cez sitko do tvarohu . Pridať sladenú rastlinnú smotanu a vyšľahať do tuha.
Krém na potretie :
Maslo ( izbová teplota , vyšľahať do peny , pridáme čierne kakao, práškový cukor , soľ, 3 PL smotany na šľahanie a vanilkovú arómu . Zvyšný krém som použila na ružičky .
Recepty: