Tradičný koláčik asi všetkých domácností s orechami a žĺtkovou polevou.
Čas prípravy: 20 minút | Čas varenia / pečenia: 30 minút | Celkový čas: 50 minút |
6 | kusy | bielka |
250 | gramov | praskový cukor |
150 | gramov | polohruba muka |
250 | gramov | maslo |
300 | gramov | mleté orechy |
1 | balík | prášok do pečiva |
Žĺtková poleva | ||
6 | kusy | žltka |
250 | gramov | praskový cukor |
Mäkké maslo si vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme orechy a na striedačku tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech vymastíme a vysypeme múkou, naň vylejeme cesto a pečieme na 180 stupňov asi 30-35 minút.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista.Ešte na horúci koláč vylejem trošku polevy a spravíme akoby škrupinku z nej, na tenko a až potom vylejeme zvyšok polevy a zahladíme.
Necháme úplne uschnúť a vychladnúť.
Koláčik je najlepšie krájať nahriatym nožom.
Dobrú chuť!
Recepty: