Fantastický zákusok zo štyroch piškót s pudingovým krémom a džemom.
Na dve svetlé piškóty | ||
6 | kusy | vajicka |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohruba muka |
6 | polievkové lyžice | teplá voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Na dve tmavé piškóty | ||
6 | kusy | vajicka |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohruba muka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
6 | polievkové lyžice | teplá voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
krém | ||
3 | decilitre | mlieko |
1 | balík | zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
300 | gramov | praskový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao (alebo podľa chuti) |
250 | gramov | maslo alebo Hera |
trocha | rum podla chuti | |
čokoládová poleva na vrch | ||
čarvený džem, najlepšie ríbezľový |
2 svetlé piškóty:
Žĺtka oddelíme od bielkov.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva.Rozdelíme na dva polovice.Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov pár minút.
2 tmavé piškóty:
Postupujeme ako pri svetlých piškótach len nezabudneme na kakao.
Krém:
Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding.Necháme vychladnúť a po kúskoch zašľahávame maslo a nakoniec kakao a trošku rumu podľa chuti.
Krém si rozdelíme tak, aby nám vyšlo na dva krát natrieť plus na vrch pod čokoládu.
Plníme kakaový plát, krém, svetlý plát, džem, svetlý plát, krém, tmavý plát.Môžeme zaťažiť rovnou plochou a po stuhnutí dať krém na vrch a na to poliať čokoládovú polevu.
Recepty: