Už na pohľad zaujímavé rezy plné čokolády a kokosu s famóznym krémom a čokoládovou polevou.
Kakaové cesto | ||
80 | gramov | polohruba muka |
80 | gramov | praskový cukor |
5 | kusy | vajicka |
3 | kusy | žltka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Kokosové cesto | ||
3 | kusy | bielka |
150 | gramov | kokos |
60 | gramov | praskový cukor |
cokoladovy krem | ||
4 | kusy | žltka |
2 | polievkové lyžice | praskový cukor |
150 | gramov | varova cokolada |
250 | gramov | masla |
čokoládová poleva | ||
200 | gramov | varova cokolada |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Kakaové cesto:
Žĺtka oddelíme od bielok.3 bielka odložíme na kokosové cesto.Osem žĺtok vyšľaháme s cukrom do peny.Z päť bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame metličkou opatrne do žĺtok a primiešame zmiešanú múku s kakaom a práškom do pečiva.
Dáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
Kokosové cesto:
Tri bielka čo sme si odložili vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme kokos.
Lyžicou ukladáme kopčeky na kakaové cesto.
Pečieme spolu na 180 stupňov asi 20 minút.
Čokoládový krém:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom nad parou, pridáme nalamanú čokoládu a šľaháme aj s ňou.Do vychladnutého zašľaháme maslo.
Čokoládová poleva:
Do horúcej smotany dáme nalámanú čokoládu a miešame kým sa nerozpustí.
Cesto necháme vychladnúť, natrieme krém a polejeme čokoládovou polevou.Necháme stuhnúť.
Recepty:
Základné ingrediencie: