Fantastický jablkový zákusok


Popis

Vynikajúci zákusok s ľahkým kakaovým korpusom, šťavnatými jablkami, pudingovo - tvarohovou náplňou, BB keksami a čokoládou. ÚsmevCukru  som použila relatívne málo, výsledok stal ozaj za hriech. ÚsmevBez čokolády mala svoju verziu aj dcéra s histaminovou intoleranciou, namiesto kakaa dávam karob.

Čas prípravy: 35 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 55 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
6polievkové lyžicecukru
4polievkové lyžicemúky (bezlepkovej, celozrnej špaldovaj, obyč. polohr)
2polievkové lyžicekakao (karob)
1⁄2balíkprášok do pečiva
jablková náplň
1kilogramstrúhaných jabĺk
1balíkzlatý klas
200millilitrovvody
Pudingovo - tvarohová náplň
1litermlieka
2balíkyzlatý klas
2polievkové lyžicemúky
50gramovmaslo
500gramovjemny tvaroh
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicetrstinový (obyč. kryšt.) cukor
Dokončenie
300gramovsušienok, moje boli špaldové
100millilitrovsmotany na šľahanie
100gramovhorkej čokolády.

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s  kakaom (karobom) a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Jablková hmota

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo  a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas, podľa potreby môžete pridať vanilkový cukor, a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.

Na vychladený korpus rozotrieme ešte teplú jablkovú hmotu a necháme vychladnúť.

Pudingovo - tvarohová náplň:

Dáme zohrievať mlieko. Časť odoberieme a v ňom rozmiešame zlatý klas, múku a cukor. Primiešame k mlieku a uvaríme puding.  Pridáme maslo, miešame kým sa roztopí, potom pridáme tvaroh a dôkladne premiešame.

Pudingovú náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú vrstvu.  Úsmev  

Na vrch rozložíme keksy a necháme vychladnúť. Úsmev

Ganache:

Na vrch dáme čokoládovú polevu. Smotanu zahrejeme a horúcou zalejeme  horkú čokoládu. Necháme chvíľu postáť, potom dôkladne rozmiešame a opatrne nalejeme na hornú vrstvu sušienok. Ak je ganache  riedka necháme ju chvíľu stuhnúť pri izbovej teplote.

Koláčik dáme schladiť do chladničky

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)