Parížske rožky


Popis

Parížske rožky s čokoládovou plnkou.

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 25 minútCelkový čas: 55 minút

Ingrediencie

Orechové cesto
2kusyvaječný bielok
150gramovkryšt.cukor
80gramovorechy vlašské
1polievková lyžicahruba muka
krém
2kusyvajecny zltok
1kusvajce
5polievkové lyžicekryšt.cukor
2polievkové lyžicekakao
200gramovmaslo
1balíkvan.cukor
čokoládová poleva
100gramovcokolada
50gramovkokosový olej

Inštrukcie

Orechové cesto: Vyslahame v miske tuhy sneh z dvoch bielok, potom pridame 150g cukru. Misku dame nad paru a slahame celkom do zhustnutia aby bol sneh teply, Primiesame pomlete orechy zmiesane z lyzicou hrubej muky. hmotu dame do cukrarenskeho vrecka a na papier na plechu striekame rozky. vlozime do predhriatej rury na 120st. a pecieme pomaly asi 25minut. 

Krém: Nad parou vyslahame zltky s jednym celym vajickom,vanielkovym cukrom, kakaom a cukrom do hustej hmoty. Nechame vychladnut, preslahame a prislahame maslo.

Tymto kremom pomocou cukrarenskeho vrecuska nastriekame na rozky vlnky.

Takto pripravene rozky dame stuhnut do chladnicky a potom namacame v redsej cokoladovej poleve.Nechame stuhnut a uskladnime do chladnicky.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)