Domáce rožky


Mäkkučké domáce rožky.

Čas prípravy: 2 hodČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 2 1⁄3 hours

Ingrediencie

520gramovhladká múka
10gramovsoľ
30gramovmasť
265gramovvoda
5gramovcukor
21gramovdroždie

Inštrukcie

Drozdie a cukor dame vykvasit z malym mnozstvom vlaznej vody. Zamiesame a nechame nabublat 15 minut.

Do misy preosejeme muku, pridame sol, rozpustenu mast ale nie horucu, nabublany kvasok a zvysok vody. Vymiesime nelepive cesto, prikryjeme ho a nechame 1hodinu kysnut.

Vykysnute cesto rozdelime na 14 rovnakych guliciek, ktore este nechame chvilu odpocinut. Nasledne vyvalkame trojuholnik a vytvarujeme rozok. Mozeme vytvarovat akekolvek tvary peciva nie len rozky.

Pofrkame ich vodou a nechame este 35-40minut narast.

Ruru si vyhrejeme na 250st. aj s plechom a nadobou na zaparenie, ktoru polozime na dno rury. Do takto vyhriatej rury prelozime rozky na plech a do nadoby na zaparenie dame pol pohada vody. Ruru zatvorime a prvym 5-7minut pecieme s parou, nasledne vyberieme plech s vodou, ruru vyvetrame a pecieme do sfarbenia.

Upecene rozky/ pecivo nechame vychladnut na mriezke.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)