Výborný zákusok, ktorému sa neodolá.
Čas prípravy: 50 minút | Čas varenia / pečenia: 20 minút | Celkový čas: 1 1⁄6 hours |
Cesto | ||
5 | kusy | vajicka |
8 | polievkové lyžice | kryštál cukor |
10 | polievkové lyžice | poloh. múka |
3 | polievkové lyžice | kakaa |
1⁄2 | balík | prášok dopečiva |
1⁄2 | balík | kypriaci prášok do pernikar |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | teplá voda |
marhuľový džem na potretie korpusu | ||
Tvarohová plnka | ||
500 | gramov | tvaroh jemný |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie (33%)) |
2 | balíky | vanilín. cukru |
Dokončenie | ||
400 | millilitrov | voda |
500 | millilitrov | pomarancovy dzus |
2 | balíky | zlatý klas |
Vajíčka a cukor kryštál vyšľaháme do penista postupne pridávame striedavo olej, teplú vodu. Do misy preosejeme múku, kakao zamiešame prášok do pečiva, prášok do pernika zľahka vmiešame do cesta. Plech 30x40cm vyložíme papierom na pečenie cesto rovnomerne rozotrieme rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstranime papier na pečenie korpus boky upravíme potrieme marhuľovým džemom alebo podľa seba. Pripravíme tvarohovu plnku, smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha pridáme tvaroh, vanilínový cukor došľaháme do tuha. Plnku rozotrite na korpus s džemom. Uvaríme z džúsu želatínu, džús pomarančovy dáme do misy, vo vode rozhabarkujeme zlatý klas uvaríme. Necháme vychladnúť za občasného miešania.Dokončíme nanesením želé rozotrieme odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky rezy,
Recepty: