Karamelový zákusok


Popis

Lahodný karamelový zákusok s karamelom a mascarpone.

Čas prípravy: 40 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

Piškóta z dvoch vajec
krém
100gramovkryštálový cukor
200millilitrovsmotana na šľahanie na zaliatie karamelu
500gramovmascarpone
100millilitrovsmotana na šľahanie
2balíkyzelatinovy stuzovac za studena
Karamelová poleva
4polievkové lyžicekryštálový cukor
9polievkové lyžicesmotana na šľahanie

Inštrukcie

Upečieme si klasickú kakaovú piskotu z 2vajec. Forma tortova 22cm rozmer.

Krem: 100g kryst.cukru si nechame skaramelizovat, ak mame cukor skaramelizovany prelejeme k nemu opatrne zohriatu teplu slahackovu smotanu 200ml pomaly. Miesame všetko do spojenia a roztopena karamelu. Hotové nechame vychladnúť.

Vyslahame si 100ml slahackovej smotany s 500g mascarpone a pridame vychladnuty karamel. Spolu poriadne krem preslahame, pridame 2stuzovace a znova vyslahame. 
Krem natrieme na piskotu. Dáme stuhnut do chladničky.

Karamelova poleva: 4PL kryst.cukru dáme skaramelizovat a pridame 9PL slahackovej smotany zohriatej. Miesame do spojenia. Nechame vychladnúť a následne nalejeme na krem. Zakusok ľubovoľne dozdobime a nechame stuhnut najlepšie cez noc v chladničke. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)